سیری در هفته سی و نهم

View
هفته سی و نهم بارداریکودک شما اندازه یک طالبی یا گرمک است. رشد مغز کودک شما هنوز هم در اوج است، این درحالی است که ممکن است شما علائم قطعی درد زایمان را تجربه کنید.

2. تحولات مادر در هفته سی و نهم بارداری

یک شروع جدید در هفته 39 بارداری، زایمان نزدیک است. این روزهای باقیمانده آخر، ممکن است به سرعت طی شوند، یا به کندی بگذرند. از الان احتمالاً به میزان پیش رونده ای احساس ناخوشی دارید، چرا که رحم سنگین تر از همیشه تان و محتویات اش را همه جا حمل می کنید به علاوه این که لگنتان با فشارهای ماهیچه ای رو به پایین بچه، دردناک و دردناکتر می شود. برکستون هیکس ها با قدرت بیشتری افزایش می یابند و این نشانه خوبی است و که یعنی فرزندتان برای اتفاقی بزرگ آماده می شود.


نشانه های زایمان

بدانید که هر روزی ممکن است اتفاق بیافتد و شما باید با دقت منتظر وقوع نشانه ها باشید؛ شامل: پارگی غشا (کیسه آب) که شامل مایع آمنیوتیک شما است، اسهال یا تهوع که بسیاری زنان این اختلالات گوارشی را درست قبل از وقوع زایمان حس می کنند؛ افزایش ناگهانی انرژی، از دست دادن پلاگ موکوسی (بافتی موکوسی که ورودی رحم را مسدود می کند) و دیدن خون (مویرگ هایتان بر اثر باز شدن و نازک شدن گردن رحم تخریب می شوند که باعث ترشحات صورتی یا دارای رگه های قرمز می شود). 

هر وقت رد خون دیدید، احتمالاً تا زایمان فقط یک یا دو روز فاصله دارید، البته لازم نیست ساعتتان را برای آن تنظیم کنید، چون چیز قاطع و قابل زمان سنجی ای نیست. بیشتر بیمارستان ها و مراکز زایمان روی خواسته مادر برای هوشیار بودن حساس اند، تا چه در طول و چه بعد از زایمان، راحت و همراه با کسانی که می خواهد، باشد. حتی اگر زایمان سزارین باشد. این روزها، اکثرا سعی می کنند در مواقع غیر اورژانسی، با خواسته های شما همراهی کنند، پس خواسته تان را مطرح کنید. این ها خواسته هایی هستند که می توانید در نظر بگیرید: 


گوش دادن

به هر نوایی در طول زایمان؛ این که دستهایتان آزاد باشند که بعد از تولد سریعاً او را لمس کنند و این که در اتاق ریکاوری به فرزندتان با پستان، شیر دهید.


تغذیه با شیر مادر

تغذیه با شیر مادر، محافظ چشمگیری بر علیه بیماریهای عفونی است. نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می شوند، کمتر دچار بیماری های شدید باکتریایی و ویروسی از جمله مننژیت، گاستروآنتریت، اوتیت میانی، پنومونی، بوتولیسم، عفونت دستگاه ادراری و آنتروکولیت نکروزان می شوند. بر اساس مطالعات، شیر مادر از بعضی بیماری های مزمن از جمله دیابت ملیتوس، بیماری کرون، کولیت اولسروز، لنفوم، آسم و سایر بیماری های آلرژیک پیشگیری می کند. 

به علاوه الگوهای رشد مشاهده شده در سال اول زندگی بیانگر آن است که تغذیه با شیر مادر از چاقی پیشگیری می کند. مطالعات متعدد، ارتباط میان تغذیه با شیر مادر و بهبود رفتار شناختی از جمله IQ بالاتر و بهبود عملکرد تحصیلی تا نوجوانی را نشان می دهد. در روزهای پس از زایمان شیردهی مادر، خونریزی پس از زایمان و اندازه رحم را تحت تاثیر اکسی توسین کم می کند.


فواید شيرمادر برای نوزاد

  • تقویت سيستم دفاعی شيرخوار
  • كاهش ريسك ابتلا به بيماری های عفونی در شیرخوار مثل اسهال، عفونت گوارشی، عفونت ادراری، عفونت های تنفسی و ...
  • كاهش ريسك ابتلا به بيماری سلياك
  • كاهش ريسك ابتلا به ديابت وابسته به انسولين
  • كاهش ريسك بيماری كرون
  • كاهش ريسك آلرژی
  • كاهش ريسك ابتلاء به سرطان هایی مثل لنفوم و لوكمی
  • كاهش ريسك ابتلا به چاقی
  • كاهش دفعات بستری شدن در بيمارستان
  • رابطه عاطفی بهتر بين شيرخوار و مادر




نکات بیشتر

  1. مطمئن شوید که خودرویتان برای رفتن به بیمارستان یا مرکز زایمان آماده است.
  2. مسیرهای بدون ترافیک احتمالی به بیمارستان را از قبل بررسی کنید.
  3. راحت باشید، بدنتان زمان های اضافه هم کار می کند تا از انسان کامل درون شکمتان حمایت کند. هر کجا که می توانید چرت بزنید و از بقیه بخواهید که در این امر به شما کمک کنند.
  4. دردهایی که از واژن تاپاهایتان امتداد دارند حس می کنید؟ نگران نباشید، این فقط دردهای زایمان است که بخاطر فشار بچه به عصب های لگن ایجاد می شود.
  5. همچنان به پیاده روی ادامه دهید. زنان روستایی زایمان های راحت تری دارند و این تنها به دلیل فعالیت بدنی و تحرک است.