سیری در هفته سی و یکم

View
هفته سی و یکم بارداریكودك شما اندازه یک نارگیل است. همانطور که حواس کودک شما افزایش می یابد، فضای تنفسی شما کاهش می یابد.

4. ورزش و رژیم غذایی در هفته سی و یکم بارداری

تغذیه بارداری

برای پیشگیری از كم خونی فقر آهن در دوران بارداری، مصرف منظم و روزانه مكمل آهن را ۳ ماه پس از زایمان ادامه دهید (حتماً با پزشک خود مشورت کنید). رقیق شدن خون كه به تدریج طی دوران بارداری ایجاد می شود، سطح هموگلوبین را به محدوده كم خونی می رساند كه این امر طبیعی است. علل كم خونی در دوران بارداری مصرف نكردن منابع غذایی آهن دار، از دست دادن خون طی دوران قاعدگی (قبل از بارداری) است و كمبود اسید فولیک یا كمبود ویتامین B12 (آنمی مگالوبلاستیك) به ندرت می تواند علت كم خونی در دوران بارداری باشد. 

در صورتی كه علت كم خونی، كمبود اسید فولیك تشخیص داده شود مصرف منابع غذایی غنی از این ویتامین به مادران پیشنهاد می شود. در صورتی كه كم خونی با تجویز مكمل آهن اصلاح نشد، باید كمبود اسید فولیك و كمبود ویتامین B12 را به عنوان علت كم خونی در نظر گرفت. همچنین در دوران بارداری به منظور جلوگیری از کم خونی، باید از منابع غذایی حاوی آهن مثل گوشت، مرغ، ماهی، جگر، حبوبات و سبزی های سبز تیره مثل جعفری در برنامه غذایی روزانه استفاده شود.


بهترین زمان مصرف قرص آهن پس از غذا یا شب قبل از خواب

برای جذب بهتر آهن غذا، باید از مصرف چای، قهوه و دمنوش های گیاهی یك ساعت قبل از غذا و حداقل ۲ ساعت پس از غذا و نیز از مصرف چای پررنگ خودداری شود. همچنین به منظور كاهش اختلالات گوارشی و جذب بهتر آهن، در صورتی که به تجویز پزشک مکمل آهن مصرف می کنید، بهترین زمان مصرف قرص آهن پس از غذا یا شب قبل از خواب است.


خوراکی هایی جهت تامین آهن

1- مخلوط سه شیره (منبع غنی از آهن):

  • شیره انگور
  • شیره خرما
  • شیره توت 

این سه شیره را به اندازه هم در یک شیشه مخلوط و در یخچال نگهداری کنید به این صورت، تا مدت زیادی ماندگاری دارد. این معجون مقوی را می توانید هر روز مصرف کنید. کم خونی را جبران می کند و بهترین درمان خانگی برای خستگی و بی حسی است.

2- مصرف رب انار در هنگام بارداری علاوه بر این که به خون سازی کمک می کند، تأثیر زیادی در زیبایی نوازد دارد.

3- اسفناج یکی از بهترین داروهای طبیعی برای جبران کم خونی است.

4- لوبیا سبز منبعی غنی از آهن است و مصرف آن به خانم های باردار بسیار توصیه می شود. نکته قابل توجه در مورد لوبیا سبز این است که مقدار آهن موجود در لوبیا سبز با گوشت قرمز برابری می کند. 

5- خوردن عسل به زنان باردار توصیه می شود، زیرا دارای قند، آهن، پتاسیم، کلسیم، منگنز، سدیم و فسفر است.