سیری در هفته شانزدهم

View
هفته شانزدهم بارداریکودک شما اندازه یک آووکادو است. یک موضوع شگفت انگیز برای شما: در حالی که شما مشغول کارهایتان هستید، بینایی کودک شما (و البته مژه هایش!) به سرعت در حال توسعه یافتن هستند.

4. ورزش و رژیم غذایی در هفته شانزدهم بارداری

تغذیه بارداری

برنامه ریزی وعده های غذایی در بارداری

اگر قبلا عادت داشتید که بعضی وعده های غذایی را حذف کنید این را بدانید که الان یک نفر دیگر به غذا خوردن منظم شما وابسته است. با معده خالی بیرون رفتن اصلا فکر خوبی نیست به خصوص اگر باردار باشید، در واقع بدترین ایده است. در هفته 16 بارداری، داشتن یک برنامه منظم غذایی به بدنتان کمک می کند با علائم بارداری از تهوع صبحگاهی گرفته تا یبوست و هرچیزی که دراین بین رخ می دهد، بهتر مطابقت پیدا کند.

اگر برای خوردن صبحانه (ناهار، شام یا میان وعده ها) و دریافت انرژی لازم انگیزه کافی ندارید به این فکر کنید که این روزها شما باید یک کوچولوی دیگر را تغذیه کنید و اگر یک وعده غذا را حذف کنید این غذا را برای او نیز حذف کرده اید.

رشد و نمو فرزند شما با حرکت عقربه های ساعت است و فقط و فقط شما، منبع تغذیه ای او به شمار می روید و این شما هستید که باید مواد لازم و مغذی را برای رشد مناسب او تامین کنید.

مطالعات نشان می دهد که زنان بارداری که حداقل در طول روز 5 مرتبه غذا می خورند نسبت به کسانی که تغذیه مناسبی ندارند، تا زمان زایمان بهتر بچه را حفظ می کنند. در زمان بارداری فقط سه وعده اصلی غذا کافی نیست، بهتر است روزانه، 5 یا 6 وعده کوچک غذا و میان وعده های سالم میل کنید.


ترک عادت حذف غذا سخت است؟

در اینجا چند راهکار برای شما پیشنهاد می کنیم:

صبحانه نمی خورید چون اهل صبحانه نیستید؟ 

برای بچه مهم نیست بلغور جو می خورید یا ساندویچ پنیر تست شده یا یک تکه گوشت سرد شده از شام دیشب، فقط صبحانه را کامل بخورید. 

صبحانه نمی خورید چون سحرخیز نیستید؟ 

ساعت خود را 15 دقیقه زودتر تنظیم کنید به این ترتیب به اندازه کافی وقت خواهید داشت در ضمن شب ها زودتر بخوابید این باعث می شود خوش خلق باشید.

یادتان نمی ماند که غذا بخورید؟

خود را مجهز به ساعت هشداردهنده یا هر وسیله ای که آلارم داشته باشد، کنید و آن را بر روی هر دو ساعت تنظیم کنید. هر دو ساعت جنین باید تغذیه شود، بهتر است از الان به این برنامه عادت کنید. در هر مکانی که بیشترین وقت خود را آنجا می گذرانید یک یادآور (یادداشت) نصب کنید با این عنوان که "به نی نی غذا دادی؟".

اگر قبلاً یکی از دلایل غذا نخوردن شما این بوده که کارهای خود را در اولویت قرار می دادید، الان معده خالی که باعث تهوع می شود وضعیت بدتری را برایتان ایجاد می کند. معده تان را به آرامی پر کنید، با مایعات شروع کنید (آب، آب میوه، اسموتی یا سوپ) و سپس غذاهای جامدی که می دانید برایتان بهتر است.

چون قبلاً عادت نداشتید که مدام غذا بخورید، به همین خاطر احساس گرسنگی نمی کنید؟

وعده های کوچک غذایی در دفعات متعدد به شما کمک می کند با این شرایط وفق پیدا کنید بدون اینکه هضم آن برایتان سنگین باشد، به محض اینکه معده شما به این شرایط عادت کند به طور طبیعی احساس گرسنگی شروع می شود.