سیری در هفته دوازدهم

View
هفته دوازدهم بارداریکودک شما اندازه یک لیمو ترش است. در حالی که به نظر می رسد که سایز شما نسبت به چند هفته پیش دو برابر شده است، در واقع این کودک شماست که بزرگ شده است!

2. تحولات مادر در هفته دوازدهم بارداری

حمله های سرگیجه

همینطور که به پایان سه ماهه اول نزدیک می شوید، رحم که تقریباً سایز یک گریپ فروت را دارد، شروع به حرکت از پایین لگن، به سمت جلو و وسط شکم می کند. اگر خوش شانس باشید، این به معنای خاتمه ی عارضه های زودتر از موقع آزاردهنده بارداری است که یعنی همان حس همیشگی دفع ادرار.

همچنین حالا که نزدیک سه ماهه دوم هستید، قرار است تا حدودی بعضی از عارضه ها مثل: تهوع، حساس بودن بیش از حد پستان ها و نوکشان، بیزاری های غذایی و کوفتگی تقلیل یابند. ولی ممکن است یک چیز جدید به این ترکیب اضافه شده باشد مثل سرگیجه، طبق معمول پروژسترون را باید مسئول آن دانست، که باعث می شود رگ های خونیتان آرام شوند و در حدود هفته دوازدهم بارداری، گشاد شوند و میزان جاری شدن خون به بچه را افزایش دهند، ولی بازگشت خون به شما و جریان خون را در مغزتان کندتر، کند. این عوامل باعث حواس پرتی و سرگیجه می شود، به ویژه وقتی که خیلی سریع بلند می شوید. به این خاطر است که آهسته بودن و مداومت کردن در مقابل سرگیجه بهترین راهکار است. یک دلیل دیگر سرگیجه در طول بارداری، میزان قند خون پایین است، پس، با شکم خالی سعی بر دویدن و یا حتی راه رفتن نکنید.


یک توصیه

اگر سرگیجه یا حس غش دارید، یا دراز بکشید یا در حالی که سرتان بین زانوهایتان قرار دارد بنشینید، نفس های عمیق بکشید و هر پوشش تنگ را شل کنید و به محض این که حس کردید کمی بهتر شدید، چیزی بخورید و بنوشید.




نکات بیشتر

  1. همه زنان بارداری که بخشی از بارداری شان را در فصل آنفلوآنزا سپری می کنند (اواسط مهر تا اواسط فروردین). به توصیه اداره مادران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همه مادران باردار بهتر است زیر نظر متخصص واکسینه شوند! تحقیقات اخیر نشان داده است که باردار بودن ریسک عوارض جانبی این واکسن را بیشتر نمی کند.
  2. پزشک می تواند رحم در حال رشد شما را با دست زدن به شکم حس کند ولی ممکن است شما از نظر ظاهری حامله به نظر نیایید. تا زمانی که آماده پوشیدن لباس های مخصوص بارداری باشید، لباس هایی را امتحان کنید که شکم را می پوشانند.
  3. به عضلات پایین لگن برای 5 تا 10 ثانیه به دفعات 10 تا 20 بار در روز، فشار بیاورید. تقویت عضلات مثانه و رحم، احتمال مشکل ادراری دوران بارداری را کاهش می دهد.