سیری در هفته اول و دوم

View

هفته اول و دوم بارداریهنوز کودکی برای شما قابل تصور نیست! حاملگی شما زمانی شروع می شود که بدن خود را برای تخمک گذاری و لقاح آماده می کند.

4. ورزش و رژیم غذایی در هفته اول و دوم بارداری

تغذیه بارداری

رژیم غذایی قبل و حین حاملگی 

آمادگی بدن برای بارداری فقط این نیست که زمان تخمک گذاری را تعیین کنید، بلکه باید برنامه ریزی تغذیه مناسبی را برای یک بارداری سالم مد نظر قرار دهید. تغذیه صحیح را حتی قبل از بارداری شرع کنید و بدانید با این کار هم به خودتان و هم به جنین لطف کرده اید.


بیشتر اسید فولیک مصرف کنید

اغلب سبزیجات برگ سبز و تمامی غلات به طور طبیعی منابع اسید فولیک هستند. کمبود ید در بارداری، پیامدهای بهداشتی متعددی از جمله هیپوتیروئیدی نوزادی را به دنبال دارد. تحقیقات نشان می دهد که ید دفع شده در ادرار مادران باردار در ایران کمتر از حد مطلوب است که به معنای عدم دریافت کافی ید می باشد. در این دوران نیاز روزانه به ید حدود ٢۵٠ میکروگرم است که بخشی از آن از طریق نمک ید دار تصفیه شده و بخش دیگر آن می بایست از طریق مکمل دارویی تأمین گردد.


در حال حاضر مکمل یدوفولیک حاوی ١۵٠ میکروگرم ید و ۵٠٠ میکروگرم اسید فولیک تولید شده است که از ٣ ماه قبل از بارداری تا پایان هفته 16 بارداری مصرف آن توصیه می شود و پس از آن این میزان در قرص های مولتی ویتامین مینرال که مادر تا پایان بارداری مصرف می کند تأمین می گردد. از آنجایی که شما در مسیری طولانی قرار دارید، یک مکمل می تواند بهترین راه برای مصرف روزانه اسید فولیک باشد بویژه در روزهایی که بیشتر حالت تهوع دارید پیش از بارداری مکملی را انتخاب کنید که حاوی 400 الی 600 میکروگرم اسید فولیک باشد، که مطمثن شوید ذخیره اسید فولیک تان کامل می شود.


فست فود را کنار بگذارید

مصرف شکر تصفیه شده و آرد سغید را کاهش دهید، از جمله بیسکوییت، نان شیرینی ها، کیک، آبنبات و تقریباً هر خوراکی که ممکن است از دستگاه های اتوماتیک بگیرید. مصرف قهوه و یا شیرینی غیر طبیعی را باید کم کنید. چربی های اشباع شده را به شدت کاهش دهید هرچه این مواد کمتر مصرف شوند به نفع شما و جنین است، همچنین مصرف زیاد این نوع چربی ها باعث افزایش خطر تهوع شدید بارداری و استفراغ می شود.


مصرف تمامی مواد غذایی مفید که بدن تان و جنین، که الان بخشی از بدن شماست، به آن ها احتیاج دارد را افزایش دهید: مثل سالادهای سبزیجات، زرد آلو، انار، سیب، هویج، انبه، به و آلو تمامی غلات، نان کامل گندم، برنج قهوه ای و بلغور جو دوسر، لبنیات کم چرب، شیر، ماست، پنیر و ...


وعده غذای اصلی را حذف نکنید

زمانی که وعده غذایی خود را حذف می کنید، آن وعده را برای بچه هم حذف کرده اید. همین الان عادت جدید 3 تا 6 وعده غذا را مدنظر قرار دهید چرا که بچه در اولویت است و جنین به یک منبع ثابت از مواد مغذی در طول روز نیاز دارد.